Feiten. Anders bekeken.

Play Sports: hogere versnelling en prijs

Geschreven door  op in Media.

Telenet---Play-Sports-4.jpg

Play Sports bestaat één jaar en daarom willen de Mechelaren vanaf het najaar een versnelling hoger schakelen. Tv-persoonlijkheden Karl Vannieuwkerke en Gilles De Coster komen de sportzender versterken, een nieuwe reeks van Belga Sport en verlenging van de exclusieve rechten voor de wedstrijden van de Premier League zijn de belangrijkste aankondigingen. De prijs van Play Sports zal echter flink stijgen in verhouding tot vorig seizoen.

Het persbericht over alle nieuwigheden meldt dus ook ergens dat Play Sports 18,40 euro per maand zal kosten voor kijkers met een combipakket (digitale tv, internet en telefonie bij Telenet). Wie even narekent, merkt dat dit 1,95 euro of meer dan 10 procent duurder is dan vorig seizoen. Telenet probeert voor het hogere bedrag echter ook meer te bieden.Karl Vannieuwkerke wordt gastheer bij verscheidene grote sportwedstrijden. In een talkshow met gasten en met alle toeters en mediabellen zal hij de resultaten en het spel analyseren en bespreken – iets in de genre van Panenka zeg maar. “Ik ben een sportliefhebber die het geluk heeft van mijn passie mijn beroep te kunnen maken. Bij Play Sports zal ik de grote sportmomenten en wedstrijden in het nationale en internationale voetbal, wielrennen, veldrijden en waarom ook niet basketbal, volleybal of hockey mee helpen analyseren, begeleiden en becommentariëren. Een hele mooie aanvulling op mijn werk voor Sporza,” aldus Vannieuwkerke in het persbericht. Een bestaande overeenkomst tussen de VRT en Telenet laat deze speciale samenwerking toe.

Gilles De Coster – die van onder andere ‘De Mol’ – mag op vrijdagavond in ‘Kick Off’ vooruitblikken op elk sportweekend. In zijn nieuwe programma zal hij de meest interessante en internationale sportmomenten van het aankomende weekend extra aandacht geven. In De Morgen spreekt hij zelf over “alles wat lekker is op sportief vlak, en niet alleen voetbal.”

Telenet liet het productiehuis Woestijnvis ook acht nieuwe afleveringen van de documentairereeks “Belga Sport” maken. Vanaf het komende najaar worden onder andere sportlegendes als Thierry Boutsen in de schijnwerpers gezet. De eigen reeks geeft achtergrond bij straffe momenten en prestaties uit de Belgische sportgeschiedenis om ze in het collectieve geheugen te houden.

De exclusieve rechten voor de wedstrijden van de Premier League werden voor meerdere jaren verlengd. Zo kunnen de fans van Rode Duivels De Bruyne, Carrasco, Nainggolan en Hazard blijven genieten van de Engelse, Spaanse en Italiaanse voetbalcompetities. Daarnaast blijven ook de Nederlandse, Franse en Duitse competities in het aanbod. Samen met de wedstrijden van de Belgische Jupiler Pro League zijn dat zo’n 850 voetbalwedstrijden per jaar.
Ook de rechten voor de Formule 1-races werden verlengd. Vanaf het najaar staan met de Superprestige, de UCI Wereldbeker en heel wat losse veldritwedstrijden op het vaste programma en blijven het basketbal (Belgisch en NBA), hockey, golf, volley, motorcross, formule E (de ‘elektrische’ variant van Formule 1) en rally eveneens aanwezig.

Tenslotte is er ook goed nieuws voor klanten met een Basic Internet aansluiting, zo meldt de technologiesite ZDNet. Deze gebruikers krijgen vanaf zondag 24 juli een groter downloadvolume en mogen voortaan maandelijks 150 gigabyte downloaden in plaats van 100 gigabyte. De downloadsnelheid ligt dan op 30 Mbit/s, uploaden gaat aan 3 Mbit/s. De prijs van deze formule verandert niet: Basic Internet kost nog altijd 27,50 euro per maand. Voor de aanpassingen hoef je als gebruiker niks te doen, dit gebeurt automatisch. Eerder verhoogde Telenet al de volumes van de duurdere pakketten, maar nu is dus ook de instapformule aan de beurt. (ds)

Foto: Telenet

Ook interessant

Titel nieuwe Star Trek serie bekendgemaakt

26/07/2016

26/07/2016 1

Tijdens de voorbije Comic-Con beurs in San Diego afgelopen weekend werd de titel van de nieuwe Star Trek serie bekendgemaakt:...

To boldly Flix

18/07/2016

18/07/2016

Het was al maanden bekend dat er begin 2017 een nieuwe Star Trek reeks aankomt. Niet de zoveelste film, maar...

Van product naar experience

07/11/2017

07/11/2017

Een koffietje is al lang geen koffie meer. Als je in de stad zin hebt in koffie kies je tegenwoordig...

Telenet schiet raak met Chaussee d’Amour

26/05/2016

26/05/2016

“It’s not TV, it’s HBO” moeten ze daar in Mechelen gedacht hebben. In de eeuwigdurende strijd om de concurrentie de...

It’s time to sparkle: Disneyland Paris turns 25

28/03/2017

28/03/2017

There are celebrations, and then there are Disney celebrations. From having a star-studded event with stars like Teri Hatcher and...

The Get Down: hiphop ’70ies rollercoaster

22/08/2016

22/08/2016

Jezelf onderdompelen in het brein van Baz Luhrmann: wie zou dat niet eens willen doen? En dan bedoelen we écht...

‘House of the Dragon’ (HBO), een nieuwe kans voor een ex-lief?

29/08/2022

29/08/2022

Het is intussen alweer drie jaar geleden dat we Daenerys Targaryen voor het laatst zagen in een van de meest...

Straks het traditionele onweer?

20/07/2016

20/07/2016

Komt er straks gedonder van? Of houden we het droog? Voor het gemak gaan we voorlopig even uit van Limburg....

Doctor Strange (2016)

23/10/2016

23/10/2016

Marvel comic books have a very rich and diverse history of superheroes. A whole lot of mysticism appears, like Power...

The Technology Opera, in the key of HP

10/05/2012

10/05/2012

<p>HP invited us for their Global Influencers Summit 2012 in Shanghai to present 'the future'. Did they live up to to promise? </p>

London Underground Typeface turns 100

15/06/2016

15/06/2016

It might be one of the most iconic and beloved fonts out there: Johnston. Since its creation in 1916 it...

Thor: Ragnarok (2017)

22/10/2017

22/10/2017

Without hesitation I can say that the Thor series isn’t anywhere near the top of my favourite Marvel films. Don’t...

Jurassic World

10/06/2015

10/06/2015

As almost everyone of my generation, we grew up with Jurassic Park. Toy dinosaurs, the lot! I vividly remember having...

Beauty and the Beast (2017)

08/03/2017

08/03/2017

This review contains spoilers for the original 1991 animated classic, and shared storylines of the 2017 remake. It really doesn’t...

Gigantische verdwijntruc van A’s B’s en O’s = campagne van het Rode Kruis

16/08/2016

16/08/2016

Misschien zag u de voorbije dagen ook vreemde dingen gebeuren in de logo’s van bedrijven, of keek u vanmorgen verbaasd...

Reageer
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.