Feiten. Anders bekeken.

Veggie of Vegan? Het zal Delhaize worst wezen.

Geschreven door  op in Uncategorized.

De tijd dat je maar één vegetarische burger met de textuur van bordkarton kon vinden in de supermarkten is ondertussen gedaan. Nochtans is een volwaardig vegan en veggie aanbod nog altijd niet zo vanzelfsprekend als in andere landen zoals de UK of de US, waar veganisten al veel langer in elke winkel terechtkunnen. Onder het mom van een revolutie wil onder andere Delhaize daar verandering in brengen via de omschrijving “plant based”. 

Daar knelt echter het schoentje voor velen. Plant based is een internationale term die over het algemeen vegan betekent. Maar dat blijkt bij Delhaize niet per sé zo te zijn. Veel van hun producten bevatten namelijk toch dierlijke producten zoals kaas of ei. Iets dat uiteraard niét vegan is. 

Hallo Delhaize? “Het klopt dat we hier een literaire vrijheid hebben genomen”, reageert woordvoerder Roel Dekelver. “Plant based is geen beschermde naam, en wij willen die benaming gebruiken om aan te duiden dat het product voor grotendeels plantaardige producten bestaat. We snappen dat dit wel verwarrend kan zijn en zijn intern aan het kijken of we meer duiding op te verpakking kunnen geven.” 

Over de ambities van zijn winkelketen is Dekelver wel heel resoluut. “We willen absoluut een revolutie opstarten door nog veel meer plant based producten aan te bieden.”

Conclusie? Je vindt meer vegetarisch en vegan in de winkels, maar blijf wel de kleine lettertjes lezen! (KVdS)

Ook interessant
Reageer
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.