Feiten. Anders bekeken.

De eerste namen voor Pukkelpop 2017

Geschreven door  op in Muziek.
Foto’s: archief Bad Republic. © MarkeTentster

Van 16 tot en met 19 augustus “maken we er weer een mooi feestje van”, lachte Chokri vorige week nog aan de supermarkt. Vanochtend gaf de organisatie de eerste 79 namen vrij voor Pukkelpop 2017.

De officiële ticketverkoop start op woensdag 22 februari om 13u. De prijzen stijgen niet: 99 euro all in voor een dagticket, 199 euro all in voor een combiticket, eet- en drankbonnen blijven 2,50 euro per stuk in voorverkoop en 3 euro per stuk tijdens het festival (5 eet- en drankbonnen voor 15 euro).

Donderdag

Op donderdag sluit het begeesterende trio van The XX de Main Stage af, een stunt die ze al eens eerder deden in 2013 met niks dan vijfsterren-recensies tot gevolg.

De social media van Editors liegen er ook niet om: de band werkt in de studio aan een zesde album. De honger zal groot zijn om die nieuwe songs samen met de hits aan het Pukkelpoppubliek te presenteren.

En wat te denken van Chance The Rapper, de kersverse kroonprins van de hiphop? Hij wandelde afgelopen week met drie Grammy Awards naar huis, waaronder die van Best New Artist.

Verdere toppers tijdens de eerste volle festivaldag: Cypress Hill, Interpol performing Turn On The Bright Lights (maar dat was eigenlijk al min of meer uitgelekt en wordt dus nu bevestigd), Intergalactic Lovers en PJ Harvey.

Dan ook nog Abra, Amelie Lens, Beautiful Swimmers, Ben Klock, Dave Clarke, Denzel Curry, Gerd Janson b2b Prins, Joy Orbison, Kollektiv Turmstrasse, Len Faki, Mac DeMarco, Moderat, The Naked And Famous, Petit Biscuit, Robert Hood Live, Sigala, Sigma Live, Stikstof, Tornado Wallace, Ty Segall, Vince Staples en Watsky.

Vrijdag

Guy Garvey had het zelf enkele weken geleden al verklapt tijdens een interview op Radio 1 en ook dit wordt nu bevestigd: Elbow stelt de nieuwe plaat ‘Little Fictions’ live voor tijdens Pukkelpop.

“Antwerpen! That was incredible. Thanks for jumping around with us!” tweette Bastille begin deze maand na hun knappe Sportpaleis-passage. Begin alvast te stuiteren, want ook Dan en co komen naar Pukkelpop deze zomer en wel op vrijdag 18 augustus.

Ook de bloedmooie stem van Hannah Reid van London Grammar zal dit jaar over de weide schallen. Het nieuwe album van dit Britse trio komt eraan en klinkt opnieuw betoverend.

Diezelfde avond sluit je al swingend af met Parov Stelar, de band die bekend staat om de wildste Pukkelpopfeestjes van de afgelopen jaren, getuige hun (voorlopig) laatste live-album dat in 2015 werd opgenomen tijdens Pukkelpop, een ogenblik dat de Marquee letterlijk kraakte.

Verder op vrijdag: Bjarki, Black Lips, Boys Noize live, Clean Bandit, Dan Shake, Fakear, The Flaming Lips, George Ezra, Julia Jacklin, Macky Gee, Mefjus feat. Maksim MC, Mind Against, Mount Kimbie, Mr Oizo, Newmoon, Oh Wonder, Oliver Heldens, Palace, Perfume Genius, Rødhåd, Sevn Alias, Tove Lo, Walking on Cars en What So Not.

Zaterdag

Met Mumford & Sons heb je op zaterdag alvast een echte festivalband. Hun mix van folk en indierock lijkt wel gemaakt te zijn voor festivalweides.

De futurebass-brouwsels van Flume, de meest verrassende beatmaker van het moment, doen je zaterdag dansen en dromen tegelijk.

Eentje om nu al de eerste rij voor te reserveren is Band Of Horses. En de Bear’s Den laat horen waarom zij een van de revelaties van het moment zijn. In 2015 waren ze nog vrij onbekenden in het namiddagprogramma van de Marquee, maar daarna ging alles plots heel erg hard.

Vuisten gaan zeker in de lucht bij Rise Against, Billy Talent en At The Drive In.

Tenslotte nog BadBadNotGood, Bakermat live, Ben UFO, Car Seat Headrest, Cashmere Cat, Death Grips, Dub FX, First Aid Kit, Fritz Kalkbrenner, Marshmello, Migos, Moose Blood, Paul Kalkbrenner presents Back To The Future, Shame en The Pretty Reckless.

Een volledig overzicht van alle verse Pukkelpopnamen kan je bekijken via www.pukkelpop.be. In de komende weken volgen nog meer namen. Met deze eerste lading is ongeveer een derde van de affiche ingevuld.

Tickets

De officiële ticketverkoop van Pukkelpop start op woensdag 22 februari om 13u00 via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be. De organisatie roept geïnteresseerde bezoekers op om enkel via deze officiële kanalen hun ticket aan te kopen.

Een dagticket betaal je €99 all in d.w.z. openbaar vervoer NMBS (e-treinbiljet vereist) & kamperen op camping Relax, inclusief €5,5 servicekosten en €1,5 mobiliteitsbijdrage.

Een combiticket is €199 all in d.w.z. openbaar vervoer NMBS (e-treinbiljet vereist) & De Lijn, 4 dagen kamperen, inclusief €5,5 servicekosten en €1,5 mobiliteitsbijdrage.

In voorverkoop kosten eet- en drankbonnen €2,50 per stuk. Deze voorverkoop loopt tot en met 31 juli via de website van Pukkelpop. Op het festivalterrein betaal je €15 voor 5 eet- en drankbonnen.

Kamperen

Camping Chill ligt aan de overkant van het festivalterrein en is back to basics. Je kan je eigen kampeerspullen meebrengen of kiezen voor een upgrade. Camping Chill is voorbehouden aan festivalgangers met een combiticket.

Camping Relax is op wandelafstand van het festivalterrein, maar ook vlot bereikbaar met gratis shuttles. Festivalgangers kunnen hun eigen kampeerspullen meebrengen of kiezen voor een upgrade. Camping Relax is voor festivalgangers met een dag- of combiticket.

Op camping Relax+ mag het wat meer zijn met aparte douches en toiletten, een receptie die doorlopend open is, gratis lockers en WiFi, een gezellige lounge area en nog vele andere extra’s. Kies zelf de ideale tent voor jou en je gezelschap! Camping Relax+ is betalend.

Meer info over de verschillende kampeerformules via www.pukkelpop.be. (ds)

Ook interessant

“Maar een paar namen meer”, zei Chokri lachend

28/06/2019

28/06/2019

Paul Kalkbrenner komt op zaterdag 17 augustus naar Pukkelpop. Alweer zo’n hele fijne aanvulling bij een heel fijne festivalaffiche. De...

Pukkelpop dag 3: gitaren nemen de overhand

21/08/2017

21/08/2017

Gaat acteur Daniel Craig ervoor zorgen dat Car Seat Headrest de titelsong van de komende James Bondfilm gaat maken? Dat...

Literatuurpunk? Seriously?

25/10/2016

25/10/2016

The Subways, by far Engelands coolste punkrockband van de afgelopen 15 jaar, verdwijnt even van de festivalpodia. Zanger Billy Lunn...

Twee zaterdagen met Meuris

03/05/2017

03/05/2017

Als je denkt: ‘wat een lange recensie is dit nou?’, dan heb je gelijk. Maar toch ook weer niet helemaal....

Eindelijk nog eens een thuismatch voor The Sore Losers

24/06/2017

24/06/2017

Ondergetekende heeft The Sore Losers ondertussen al tig keer gezien. Persoonlijk vind ik ze altijd beter gedijen in een kleinere...

An evening with Sigur Rós. In Vorst Nationaal, in oktober.

30/01/2017

30/01/2017

De IJslanders kondigen een nieuwe Europese najaarstournee aan. Sigur Rós staat op zondag 1 oktober 2017 op de planken in...

Genk On Stage 2019

02/07/2019

02/07/2019

Het voorbije weekend was een druk festivalweekend in heel Vlaanderen. Als stadsfestival dat mikt op volkse feestjes neemt Genk On...

U mag terug naar uw voeten kijken, Ride en Slowdive releasen nieuw materiaal.

31/03/2017

31/03/2017

They’re back (again). Het lijkt of iemand de laatste weken met een spade door de shoegaze tuin is gegaan. Een...

Pukkelpop gaat op reis en neemt mee…

06/03/2017

06/03/2017

Pukkelpop en Disco Naïveté trekken opnieuw samen naar het befaamde South by Southwest (SXSW) festival in Texas. Na de succesvolle...

Verjaardagsfeestje met lekkere kersen op Pukkelpop

15/02/2019

15/02/2019

Met The National, Prophets Of Rage, Royal Blood en Billie Eilish begint de podiumbezetting van Pukkelpop op zijn zachtst uitgedrukt...

Hup Oranje Hup! in Petit Bazar en Solange als headliner toegevoegd op Pukkelpop

28/07/2017

28/07/2017

Drie weken voor de start van het festival kondigt Pukkelpop nog een extra headliner aan. Solange, de zus van Beyonce,...

Nóg! Kelis, Mura Masa en 29 nieuwe namen voor #PKP19

06/05/2019

06/05/2019

De teller stond intussen op ongeveer 130 namen, maar naar goede Pukkelpoptraditie is er rond deze tijd van het jaar...

Festivals lossen een vracht namen vandaag, Genk On Stage strikt een Ramone zowaar.

29/03/2017

29/03/2017

Marky Ramone’s Blitzkrieg, Gogol Bordello en Het Zesde Metaal zijn nieuwe namen voor Genk on stage Het gratis stadsfestival Genk...

Dit was Rock Herk 2019

16/07/2019

16/07/2019

Blijft Rock Herk na de voorbije editie van afgelopen weekend dat immer gezellige en niet te missen festival op de...

Nieuwe albums om in de smiezen te houden

10/01/2017

10/01/2017

Wat voor muzikaal vertier 2017 ons te bieden heeft, is al in grote lijnen uitgetekend. De doorsnee commerciële luisteraar kijkt...

Reageer
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.